Yüzme Havuzu Boyası
18-07-2020
16:56
Yüzme Havuzunuzu Boyamak için İpuçları
Yüzme havuzunuz için doğru boyayı seçtikten sonra, havuz yüzeyinin hazırlanması, yeniden boyama ve uzun ömürlü, kaliteli bir yüzey elde etme başarısı için kritik öneme sahiptir.
Kapsamlı bir hazırlık yapılmazsa, yüzme havuzunuzun yüzeyine yapışmamış olan boya ile ilgili sorunlarınız olacaktır ve bu, yongalama, kabarcıklar veya kabarma oluşturabilir - hepsi kötü sonuçlar doğuracaktır.
Alt tabaka ile yeni boya kaplaması arasındaki herhangi bir engeli kaldırmak için ne kadar iyice temizlerseniz ve yağdan arındırırsınız, boya yapışması ile ilgili sorun yaşama olasılığınız o kadar az olur.
Hazırlık miktarı havuzun durumuna bağlıdır. Aşırı bakıma muhtaç havuzlar için iç mekanı kumlamak gerekebilir. Tamamlandığında, herhangi bir çatlakta herhangi bir onarım yapabilirsiniz.
Havuzu Temizleme
İlk olarak, havuzunuzu tamamen boşaltmanız ve yüzeyini temizlemeniz gerekir, böylece kir, enkaz, yağlar, gevşek veya peeling boya veya tebeşir kalmaz, güneş yanığı losyonu, ölü cilt ve vücut yağlarının kalıntı izlerini tutmaya özen gösterin. çıkarıldı.
Yüzey iyice temizlenmez ve yağdan arındırılamaz ise, boya yüzeye yapışmaz.
Basınçlı yıkayıcı kullanılması şiddetle tavsiye edilir.
Çatlaklar ve delikler epoksi harcı ile onarılmalıdır .
Havuzu Yıkama
Yüzme havuzunuzun tüm yüzeyinin yıkanması gerekecektir.
Havuzunuzun tüm duvarlarının ve zemininin yıkandığından emin olun ve tamamlandığında yüzeyi su ile iyice durulayın.
Daha sonra, önceden uygulanan asidi nötralize etmek için yüzme havuzlarının yüzeyinin ikinci bir temizliğinin tamamlanması gerekecektir. Bu, kalan yağı veya gresi temizleyecektir.
Özellikle klorlu kauçuk boya kullanıyorsanız, havuzunuzun önümüzdeki 3 ila 5 gün boyunca kuruması gerekecektir.
Boya uygulamadan önce yüzme havuzunun tamamen kuru olduğundan emin olun ve önümüzdeki 7 gün boyunca yağmur beklenmemektedir.
Havuz yüzeyinin ıslanmasını önlemek için havuzun üzerine bir çadır kurulması tavsiye edilir.
Havuzunuz için Uygun Boya Nasıl Seçilir
Yüzme havuzu boyamak, ilk seferinde doğru yapmak isteyeceğiniz dikkat isteyen büyük bir projedir.
Doğru boyayı seçmek ilk adımdır. Aşağıdaki kılavuzumuz üç yaygın havuz boyası türünü ve bunların avantaj ve sınırlamalarını ve farklı havuz yüzeyleriyle uyumluluğunu kapsamaktadır.
1. Adım
Havuzunuz zaten boyamışsa, tüm boyalar uyumlu olmadığı için yeni bir boya uygulamadan önce mevcut boya türünü bilmeniz gerekir.
Bu, boya tipi bilinmiyorsa Ramuc'a (veya başka bir boya üreticisine) bir numune gönderilerek belirlenebilir.
Ayrıca deneyebileceğiniz birkaç test var. 1 inç boya çipini alın, denatüre alkole batırın. Çip çözülürse, su bazlı bir akliliktir. Çözülmezse,% 75 mineral ispirto ve% 25 Ksilol içine yeni bir çip batırın, 30 saniye bekleyin ve çipi başparmağınız ve işaret parmağınız arasına sürün.
Çözünürse, boya sentetik kauçuk bazlı bir kaplamadır. Değilse, son bir çipi% 100 Ksilol içine daldırmayı deneyin. Çözülürse, boya tipi klor kauçuk tur; değilse, bir epoksidir.
2. Adım
Şu anda kullanılan üç ana havuz boyası türü vardır - epoksi, premium akrilik ve su bazlı akrilik. Klor kauçuk boyalar bir zamanlar çok popülerdi, ancak çevresel kaygılar nedeniyle büyük ölçüde aşamalı olarak kaldırıldı. Bugün en sık kullanılan üç havuz boyasının her birinin artılarını ve eksilerini inceleyeceğiz.
Yüzme Havuzu Boyasının Tüm Seçimini Görmek İçin Buraya Tıklayın
3. Adım
Solvent bazlı epoksi havuz boyası kimyasallara, lekelere ve aşınmaya karşı en uzun ömürlü ve en dayanıklı boyadır. 8 yıla kadar kullanım ömrüne sahiptir ve dayanıklı bir saten cilaya kurur. Epoksi daha önce boyanmamış beton, alçı, fiberglas ve gunit havuzlarında kullanılabilir. Daha önce epoksi boya ile kaplanmış havuzlarda da kullanılabilir. Kat başına 8 mil kuruya kadar kuruduğundan, epoksi pürüzlü yüzeylerin pürüzsüzleştirilmesine yardımcı olabilir.
4. Adım
Epoksi boya uygulaması, üç havuz boya türünün en karmaşık olanıdır. Temizleme ve asitle yıkamaya ek olarak, çıplak fiberglas veya önceden boyanmış epoksi yüzeyler # 80 kum profiline zımparalanmalıdır. Tüm yüzeyler için, yoğuşma testi yapılmalı ve yoğuşma olmadıkça boya uygulanmamalıdır. Epoksi boya iki galonluk bir kit içinde gelir; her galon ayrı ayrı karıştırılmalı ve sonra karıştırılmalıdır. Epoksi için kuruma süresi boya türlerinin en uzunu, açık hava havuzları için 5-7 kuru gün ve uygun havalandırmalı kapalı havuzlar için 10-14 gündür. Epoksi zamanla "balonlaşma kabarma oluşabilmektedir"; UV ışığına ve havuz kimyasallarına maruz kalma nedeniyle üst yüzeyin bozulmasıdır.
Adım 5
Premium akrilik havuz boyası, VOC'ler (uçucu organik bileşikler) ile ilgili çevre düzenlemelerine uyacak ve klorlu ve sentetik kauçuk bazlı boyaların yerini alacak şekilde tasarlanmıştır. Akrilik boyasız beton ve alçı havuzlarında kullanılabilir. Ayrıca daha önce akrilik, klor kauçuk veya sentetik kauçuk ile boyanmış havuzlarda da çalışacaktır. Nemli bir yüzeye uygulanabilir ve çok parlak bir yüzeye kurur.
Akrilik havuz boyası için kuruma (veya kürlenme) süresi açık havuzlar için 5 kuru gün ve uygun havalandırmalı kapalı havuzlar için 7 gündür.
6. Adım
Akrilik boya fiberglas veya ahşap yüzeylerde veya spa küvetleri ve kaplıcalarda kullanılmamalıdır. Epoksi boyadan daha az kimyasal dirençlidir ve zamanla boyada solma dökülme olabilmektedir. Premium akrilik 4 yıla kadar kullanım ömrüne sahiptir.
Adım 7
Ramuc tarafından "Tip DS" olarak da adlandırılan su bazlı akrilik havuz boyası, üç boya tipinin en hızlı kuruma süresini sunar. Su bazlı akrilik için kuruma süreleri açık havuzlar için 3 kuru gün ve kapalı alanlar için 6 gündür. Bu, bir havuzun en kısa zamanda yeniden doldurulması gerektiğinde tercih edilen seçim olmasını sağlar. Bununla birlikte, ticari havuzlar için bir sezonda ve konutlar için 2 yıla kadar derecelendirilmiş en kısa ömre sahiptir.
8. Adım
Su bazlı akrilik boyasız beton ve alçı havuzlarda ve daha önce sentetik kauçuk, epoksi veya akrilik ile boyanmış havuzlarda kullanılabilir. Gunit veya fiberglas yüzeylerde veya jakuzilerde ve kaplıcalarda kullanılmamalıdır. Yumurta kabuğu bitimine kadar kurur. DS tipi boya, üç boya tipinin en zayıf kimyasal ve leke direncine sahiptir.
9. Adım
Boya ve yüzey uyumluluğunu özetlemek için, boyasız bir beton veya alçı havuzunuz varsa, epoksi veya premium akrilik en iyi boya seçimleridir. Boyasız bir fiberglas veya gunit havuzu için epoksi önerilir. Daha önce sentetik kauçuk veya akrilik boya ile boyanmış havuzlar için en iyi seçenekleriniz premium akrilik veya su bazlı akriliktir. Yüzey klor kauçuk ile boşanmışsa, premium akrilik tavsiye edilir. Havuz önceden epoksi ile boşanmışsa epoksi kullanılmalıdır.
Havuza Boya Uygulaması
Havuzunuz temizlendikten, yıkandıktan ve tamamen kuruduktan sonra boyayı uygulamaya başlayabilirsiniz.
Hava koşullarına ve boya üreticisinin önerilerine dikkat edin. Bir yüzme havuzunu boyamak için ideal koşullar bulutlu, nispeten sıcak (yaklaşık 20 santigrat derece) ve minimum rüzgardır. Nem seviyesi% 50'nin altında olmalıdır. Soğuk koşullarda veya sıcak, nemli koşullarda boyamak boya son katını ve dayanıklılığını olumsuz etkileyecektir.
Uzatma saplı bir boya silindiri işi kolaylaştıracak ve iyi bir sonuç verecektir. Işıkların, drenajların, vanaların ve köşelerin etrafını kesmek için bir boya fırçası da gerekli olacaktır. Silindir ile havuz etrafında çalışın; havuzunuzun derin ucundan başlayın. Sığ uca doğru çalışın.
Her zaman ikinci bir kat boya tavsiye edilir. İkinci kat uygulamadan önce en az 4 ila 6 saat beklemeniz gerekir.
Boya Uygulaması Sonrası
Boyamayı bitirdiğinizde, tekrar su ile doldurmaya başlamadan önce 7 ila 10 gün kurumaya bırakmanız gerekir. Boyanın kuruması ve tam olarak kuruması için uygun miktarda zaman vermeniz çok önemlidir. Havuzun çok erken doldurulması boyanın kabarmasına ve sonunda bozulmasına neden olur.
Boya tamamen kuruduktan ve sertleştikten sonra havuzunuzu doldurabilirsiniz. Daha sonra havuzu suyla doldurduktan sonra doğru kimyasalları ekleyebilirsiniz.
Yüzme havuzunuzu hazırlamak ve boyamak için doğru boyayı ve prosedürü seçmek, ona yeni bir hayat verecektir.