Havuzunuzda ki Yosunlardan Nasıl Kurtulursunuz
Havuzunuzda Yosunlardan Nasıl Kurtulursunuz Bir ipucu ister misiniz? Tipik dezenfektan seviyeleri havuz yosunları için uygun olmayabilir. Güneşli bir günde, algeler yani yosunlar fotosentez yapar ve hızla çoğalırlar, mikroskobik probleminizi kısa sürede havuz büyüklüğünde bir problem haline gelir.
Merdivenlerin izdeki biraz bulanıklığı veya inatçı, koyu renkli kalıntıları görmezden gelmek kolaydır, özellikle havuzunuz yoğun kullanımda olduğunda. bu nedenle yosun önleyici gibi önlemler ile havuzda yosun oluşumundan kurutulabilirsiniz
Yosun önleyici fiyatları'na buradan ulaşa bilirsiniz
En kaliteli yosun önleyici markaları nedir?
Yosun Nedir?
Algler yani yosun, havuzunuzda bir gecede görünebilen ve filtrelerin tıkanmasına ve su dolaşımının zayıflamasına neden olan canlı bir bitki organizmasıdır. Havuzunuza rüzgarla girdikten sonra yosunlar, enkaz ve kirli suyla dolu bir havuzda gelişecek. Şiddetli yağmur, yüksek ısı veya düşük klor seviyeleri işleri daha da kötüleştirebilir.
Havuzlarda yosun nasıl oluşur?
Yosunlar, nitrojen ve fosfor açısından zengin ortamlarda gelişmektedir. Ancak yüzey akışı fazla nitrojen ve fosforu bir havuza taşıdığında veya aşırı yağış ek yüzey akışına neden olduğunda, bir yosun patlaması mümkün hale gelir. Yüzey akışındaki yaygın azot ve fosfor kaynakları gübre ve tarımsal gübrelerdir.
Havuz yosunları sağlığınıza nasıl zarar verebilir?
Cilt enfeksiyonları, yüzme havuzu alglerinin en yaygın sağlık etkileridir. Bazı maceracı yüzücüler kendilerini bakteri barındıran alglere maruz bırakırlar. Bu enfektif ajanlar kaşıntılı kızarıklıklara neden olabilir ve ciltte kırılmalar sizi daha şiddetli enfeksiyonlara bile maruz bırakabilir. Bu nedenle yosun oluşmuş havuzlara girilmesi kesinlikle tavsiye edilmemektedir.
Ayrıca havuz yosunları kaygan bir zemin oluşturduğundan düşüp kayma risklerine elverişli hale gelebilir, buda fiziksel yaralanmalara sebep olabilir.Yosunlar, yüzücülerin düşmesine, kesiklere, çürüklere, çarpmalara ve hatta kemiklerin kırılmasına neden olabilir. İstenmeyen düşmeleri önlemek için özellikle tek başınıza yosunların boğduğu bir havuzda yüzmeye çalışmayın. Boğulma, bu tür yaralanmalar dışında bilinçsiz düşen veya uzman yüzücü olmayan kişiler için de mümkün olabilir.
Yosun Türleri Nelerdir?
Yeşil yosunlar: öldürmek için en yaygın ve en kolay alg sorundur Chlorophyta , rengini alır klorofil gelen. Yeşil algler suda yüzerek onu bulanıklaştırır ve ona yeşilimsi bir renk verir. Sümüksü yeşil algler de kendini havuz duvarlarınıza ve zemine yapıştırır. Yetersiz filtreleme ve uygun sterilizasyon eksikliği, yeşil alg büyümesini artırır. Yosun içeren doğal su kütlelerinde kullanılan mayo ve oyuncaklar ile havuzunuza tanıtılabilir.
Sarı yosunlar: Havuzunuzun gölgeli bir köşesinde polen veya kuma benzeyen bir şey görürseniz, muhtemelen sarı algleriniz vardır. Bazen kahverengi veya hardal yosunu olarak da adlandırılır . Nadirdir ve yeşil algler gibi sümüksü değildir. Aynı zamanda klora dayanıklıdır, bu da adı ne olursa olsun, dört harfli isimler bile tedavi edilmesini zorlaştırır.
Siyah algler: Teknik olarak bir siyanobakteri - hiç yosun değil - bu iğrenç suçlu kendi yemeğini yapar, böylece büyür ve büyür. Sadece bu da değil, kökleri beton yüzeylere kazarak havuzunuzdaki siyah algleri öldürmeyi zorlaştırır . Tedaviniz, köklerin hiçbirinin ortalıkta dolaşmamasını sağlayacak kadar agresif değilse, hızla geri dönecektir.
Havuz da ki yosun nasıl temizlenir?
Havuz suyunu yosunlardan temizlemenin ve doğal, berrak bir görünüm sağlamanın yollarından bahsedelim.Havuzun el ile temizlenmesi gerekebilir
Otomatik veya robotik havuz temizleyicileri, algleri temizlemek için pek uygun değildir. İdeal olarak, filtrenizi atlayarak ve kirli suyunuzun yeniden sirkülasyonunu önleyerek doğrudan atığa manuel olarak vakumlayacaksınız. Ne zaman el ile havuz vakum , yosun ile alanlara özellikle dikkat edin.
Havuz Duvarlarınızı ve Yerinizi Fırçalayın
Havuz duvarlarınızdaki yosunları temizlemek, dezenfektanınızın kalan yosunlara daha derinlemesine gitmesini sağlar. Ayrıca, fırçaladığınız tortuyu karıştırır, böylece öldürülebilir ve filtrelenebilir duruma getirir. Bir direğe sert bir havuz fırçası kullanarak, havuzunuzun duvarlarını ve zeminini fırçalayın. Alglerin genellikle en kötü olduğu köşelere ve gölgeli alanlara özellikle dikkat edin. Gittikçe, suyunuz bulanıklaşacak ve görüşünüzü engelleyecektir, bu yüzden önce bu zorlu noktaları alın.
Suyu Test Edin ve Dengeleyin
Alkalilik ve pH değerinizi test etmek için test şeritlerinizi, dijital kitinizi veya sıvı kitinizi kullanın. Su kimyanızı dengelemek artık dezenfektanınızın yosunlara karşı etkili olmasını sağlar. Yüksek pH veya düşük alkalinite özellikle havuz şokunu engeller.
Yüzme Havuzunuzu Şoklayın
Daha dirençli alg türleri daha agresif tedavi gerektirir, bu nedenle enfeksiyon ağırsa, daha fazla şoka ihtiyacınız olacaktır.
Normalde klor şoku kullanmasanız bile, bu amaçla, kalsiyum hipoklorit şoku ve daha fazlasını kullanmak en iyisidir. Havuz boyutunuz için dozu belirlemek için paket talimatlarını izleyin, ardından sahip olduğunuz yosun türüne bağlı olarak bunu iki, üç veya dört ile çarpın.
Yeşil Yosun: Şok x2
Sarı veya Koyu Yeşil Yosun: Şok x3
Siyah Yosun: Şok x4
not: Havuzunuzu şok etmek için stabilize klor kullanmayın. Sonunda dezenfektanı engelleyen çok fazla siyanürik asit elde edeceksiniz ve sizi havuzunuzdaki yosunlara veya diğer daha kötü sorunlara geri götürebilir.
Havuz Yosunlarından Kurtulmak için havuz Yosun Önleyici Kullanımı
Havuzunuzdaki yosunlardan kurtulmak için neden bir yosun ilacı kullanmanızı söylemediğimizi merak ediyor olabilirsiniz. Havuz öldürülmesine yarar bazı tipleri olsa da olabilir yosun öldürmek, ürün çok daha etkili bir önleyici tedbir olarak olduğunu söyleyebiliriz. havuzunuz da ki yosunları öldürmek içiz havuz yosun önleyici kullanabilirsiniz.
Havuzunuzu temizledikten ve şokladıktan sonra, klorun milyonda parçanın altına düşmesini bekleyin, ardından bir doz yosun önleyici ekleyin. Göremediğiniz son yosun parçalarını da gevşetmek için havuzunuzu fırçalayın. Yosun önleyici onu öldürecek ve böylece filtrelenebilecektir.
Havuzunuzun yosunlu yerlerini elinizden geldiğince saf indibitörlü havuz asiti ile temizleyip, pis ve yosunlu sudan arındırılmalıdır. akabinde havuz duvarlarınına güneşli bir zamanda yosun önleyici ile yıkayabilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra havuzu bir gün dinlenmeye bırakıp ertesi gün su ile havuzunuzu yıkayın.
Havuzda yosun oluşmasını engellemek için alınacak tedbirler nelerdir?
Dengeli havuz kimyası sağlayın, pompanızı günde 8 ila 12 saat çalıştırın ve düzenli olarak şoklayın. Havuz ekipmanlarının, şamandıraların ve oyuncakların havuzunuza girmesine izin vermeden önce, iyice temizlediğinizden emin olun.
Çamaşır suyu içeren bir temizleyici veya galon su başına bir çorba kaşığı çamaşır suyu çözeltisi, yalnızca onları temizlemekle kalmaz, aynı zamanda sterilize eder. Havuz aksesuarlarının yosun oluşturması gibi, mayolar da - özellikle okyanusta giyildiyse.
Havuzunuza giymeden önce mayonuzu yıkadığınızdan (sadece durulamadığınızdan) emin olun. Eski beton havuz yüzeyinizin yeniden kaplanması gerekiyorsa beklemeyin. Kazınmış, çatlak yüzeyler yosunlar için mükemmel saklanma yerleri oluşturur. Gölgeli ve temizlenmesi neredeyse imkansız. Yeniden yüzey kaplama bu sorunu çözer.
Yosun Geri Gelmesini Nasıl Engellerim?"Bir gram önleme, bir kilo tedaviden daha iyidir" sözünü hatırlayın. Bu, havuzunuz için çok geçerlidir. Havuzunuzun hastalanmasını önleyin (yosun!) Ve onu canlandırmaya çalışırken ekstra harcamalar konusunda asla endişelenmenize gerek kalmayacak.
Periyodik bakımlar yaparak havuzunuzu en iyi durumda ve yosunsuz tutun, biraz zaman alabilir, ancak uzun vadede buna değer.
Fazla zamanın yok mu? Endişelenmeyin, havuz suyunuzu nasıl test edeceğiniz ve düzelteceğinizle ilgili ipuçlarımızı ve püf noktalarımızı takip ederseniz çok uzun sürmez .