Ozon Jeneratörü

27-07-2019 10:22
Ozon Jeneratörü

Neden Ozon Jeneratörü İle Dezenfeksiyon

 
Dezenfeksiyon ön koşulları

İçme suyu dezenfeksiyonu, diğer su arıtma adımlarıyla bağlantılıdır. Doğru dezenfeksiyon ancak su yeterince ön arıtıldığında gerçekleştirilebilir. Çoğu durumda, dezenfeksiyon işlemi su arıtma sistemindeki son adımlardan biridir. Örneğin içme suyu arıtımında, dezenfeksiyon aşaması eleme, çökeltme, topaklanma ve kum filtrasyonu ile önceden belirlenir. Bu noktada su, son dezenfeksiyon için uygun olacaktır. 

Çözünmüş ve çözünmeyen partiküller, dezenfeksiyon yan ürünlerine (özellikle klorlama kullanırken) neden olabileceğinden ve ayrıca partiküller patojenik büyüme için substrat (besin) içerebileceğinden sudan uzaklaştırılmalıdır. Ayrıca, mikroorganizmaların, parçacıklara adsorbe edildiklerinde sudan ayrılması daha zordur. Suda çözünmeyen parçacıkların konsantrasyonları, dezenfeksiyondan önce 1 mg / l'nin  altına düşürülmelidir . İnsan veya doğal kaynaklardan gelen diğer kimyasal bileşikler dezenfeksiyon işleminin performansını da etkiler. Maddeler dezenfektanlarla dezenfeksiyon yan ürünlerine reaksiyona girebilir. Bu, mikroorganizmaları ve virüsü çıkarmak için gereken dezenfektan miktarını artırabilir. Ayrıca, artık konsantrasyonun korunmasında zorluklara yol açacaktır.


Ozon Üretimi: Ozon, depolanmasını veya taşınmasını önleyen, böylece yerinde üretilmesini gerektiren, nispeten kısa bir yarı ömre sahip oldukça dengesiz bir moleküldür. Oksijen molekülleri içeren herhangi bir gaz kaynağından üretilebilir. Ozon üretimi için en yaygın kaynaklar, atmosferde ticari olarak hazırlanmış sıvılaştırılmış sıkıştırılmış oksijen veya havadır. Saf oksijen gazı kullanılması, ozon üretiminin daha yüksek verimine neden olur, ancak üretim maliyetini arttırır. Havanın oksijen kaynağı olarak kullanılması, havanın sıkıştırılmasını ve temizlenmesini ve kurutulmasını (yani nemini almayı) gerektirir. Havanın sıkıştırılması, oksijen konsantrasyonunu arttırmaya yarar. Kir ve toz gibi yabancı parçacıkların giderilmesi, filtrelerin kullanılmasıyla gerçekleştirilir. Nem alma işlemi, çiğlenme noktasının soğutma ile azaltılmasıyla gerçekleştirilir.

Temiz kuru gaz, yüksek voltajlı bir elektrik akımından gelen sürekli deşarjın (ark) elektronları havaya dağıttığı bir odadan geçirilir. Elektronlar, oksijen moleküllerini ozon moleküllerine ve oksijen atomlarına dönüştürür. Yüksek oranda kararsız oksijen atomları, hidroksil radikalleri oluşturmak üzere havadaki hidrojen atomları ile bağlanır.

Ozona oksidasyon özelliğini veren bu hidroksil radikalleridir. Şimdi ozon ve hidroksil radikallerini içeren gaz suya verilir. Ozon suda çok çözünür değildir ve tipik olarak, çok yüksek türbülans altında samimi hava / su temasına dayanan bir girişim ya da gazı uzun süre suyla temas etmesine izin verilen çok küçük kabarcıklara bölen bir difüzör kullanarak çözülür. zaman aralığı.

İkinci düzenleme, ozon / hava karışımını bir tanktaki ("temas tankı") çok yüksek bir su sütununa kabarmak için büyük havalandırıcı taşlar (küçük bir akvaryumda kullanılanlara benzer şekilde) kullanabilir. Temas tankının üstüne taze su verilir ve tankın dibinden ozonlanmış su akar. Her durumda, suya verilen ozon konsantrasyonu, ozon jeneratörü içinden geçtikten sonra havada bulunan ozon miktarına, gaz-su arayüzünde sunulan yüzey alanına (örneğin kabarcık yüzeyi) ve temas süresine bağlıdır. gaz ve su arasında.


Tipik olarak su akışı sabit tutulur ve sistemdeki ozon miktarı, jeneratörde elektriksel deşarj üreten akımın voltajını ayarlayarak veya gazın akış hızını ayarlayarak düzenlenir. Bir jeneratör tarafından üretilen ozon konsantrasyonu tipik olarak günlük pound, gram veya kilogram olarak ifade edilir. Sudaki ozon çözünürlüğü sıcaklık arttıkça hızla azaldığı için, besleme suyu sıcaklığındaki mevsimsel aralık kritik bir tasarım parametresidir.

Ozon gazı kimyasal kalıntı bırakmaması, bilinen en etkili oksidan olması, sürekli işletme gideri olmaması havuz uygulamalarında etkin bir yöntem olarak kullanılmaktadır.

Ozon gazı havuz içerisinde bulunan tüm mikroorganizmaların hücre duvarını parçalar ve öldürür. Suyun tadında hiçbir değişiklik yapmadığı gibi, kimyasal kullanılmadığı için havuz içerisinde bulunan ve çevresindeki kişilerinde kimyasalın zararlı etkileri bulunmamaktadır.

Ozon gazı tam otomatik ve sürekli olarak uygulanmasıyla, havuzun sterilizasyonunda tüm bakterilerin, mantarların, küf ve mayaların oluşumunu engellemektedir. Suda bulunan organik ve inorganikleri okside ederek suyun daha berrak, daha yumuşak hale gelmesini sağlamaktadır.

 Havuz dezenfeksiyonunda ozon sistemi birçok ülkede yasal zorunluluk hale gelmesinin yanı sıra ülkemizde de yasal mevzuatta yer almaktadır.
 Ozon sistemi  mevcut makine dairesinde çok değişiklik yapılmadan kolayca montajı yetkili servisler tarafından gerçekleştirilmektedir.
 Uygulamada mutlaka mühendislik hizmeti alarak uygun sistemi uygun dozajda ve uygun kontrol sistemleri ile yapmak gerekmektedir.
 Aksi durumda yanlış uygulamalar ozon sisteminin doğru çalışmamasının yanında olumsuz etkiler yaratacaktır.


Kişisel yüzme havuzları ve sosyal tesis yüzme havuzları için ozon dezenfeksiyon sistemleri ayrı ayrı tasarlanmaktadır. Havuzlarda oluşabilecek olan kirlenmeleri önlemek ve havuz suyunun arındırılması için kullanılır. Havuz ozon jeneratörü ile dezenfeksiyon sistemleri kullanılarak, bakteriler, organik kirleticiler, virüsler havuz suyundan arındırılmaktadır.
 
Dezenfeksiyon sistemlerinde oksidasyon oluşan kirletici unsurları yok etmektedir. Fülokülasyon ise kirleticileri bir araya toplar ve topak haline getirerek filtreler aracılığı ile havuz suyundan uzaklaştırılmasını sağlamaktadır. Havuz suyunun ozon ile temizlenmesi, suyun ph değerinin değişmemesine ve diğer temizleyicilere göre daha temiz olmasını sağlar.

Ozon Jeneratörü

Tüm havuz modellerinde, havuz suyunun temiz kalması ve insan sağlığı açısından zararlı madde içermemesi önemlidir. Havuzlarda suların temizlenmesi için çeşitli sistemler kullanılmaktadır. En iyi temizleme sistemlerinden birisi ozon jeneratörü ile dezenfeksiyon işlemidir. Sitemizde havuz tür ve modellerine göre tüm ekipmanları bulunduruyoruz. Ozon jeneratörü ürünlerimiz farklı modellerden oluşmaktadır. Özellikleri arasında, duvara monte edilebilmekte, led ekranı sayesinde kolay ayarlanabilen, hava soğutmalı, otomatik aktivasyona sahip, kontrol valfi bulunmaktadır.
 
Ozon jeneratörü Nerelerde Kullanılır

Laboratuar donanımları  Tıbbi uygulama  Semiconductor Arıtılmış su arıtma  Atık su arıtma  Yüzme havuzu su kültürü Son kullanım endüstrisi temelinde, küresel ozon jeneratörleri pazarı aşağıdakilere ayrılabilir Otomotiv  İnşaat  Sağlık ve tıp Enerji ve Fayda  Yiyecek ve İçecek  İmalatında olduğu gibi bir çok alanda ozon jeneratörleri kullanılmaktadır


Havuz Suyunun Temizlenmesi

Havuz sularının temizlenmesi için kullanılan diğer yöntemlerde, suyun dezenfektanlar ile temizlendikten sonra depolanması gerekmektedir. Ozon jeneratörleri ile yapılacak dezenfeksiyon işlemlerinde, ekstra işlemlere ihtiyaç duyulmaz. Ozon oksijen bazlı olduğu için kolayca kullanılabilmektedir. Havuz sularının, insan ve çevre sağlığı açısından zararsız duruma gelmesi için tüm tortu ve artık maddelerin zararsız duruma getirilmesini ve sudan uzaklaştırılmasını sağlar. Ozon ile yapılan su temizleme işlemlerinde, suda oluşabilecek krom ve brom bazlı çeşitli bileşiklerin oluşumu d engellenmiş olmaktadır. Ozon jeneratörlerinin gerekliliği ve kullanımı hakkında sitemizden bilgi alabilir ve ihtiyacınız olan ürünü en iyi fiyat seçeneklerimizi değerlendirerek satın alabilirsiniz.

Sosyal Tesis Havuzlar İçin Ozon Dezenfeksiyonu

Havuz tipine ozon dezenfeksiyon sistemi türleri farklıdır. Sosyal tesis havuzları için ürün çeşitlerimizi inceleyebilirsiniz. Bu ürünlerimiz büyük uygulamalar için kullanıldığından, deşarj kabinleri mevcuttur. Büyük havuz sistemleri için önerdiğimiz ürünlerde, ozon kapasitesi saatlik olarak hesaplanmakta ve 28 -170 gr/saat olarak hesaplanarak yüksek performans sağlaması amaçlanır. Bu ürünlerimizi büyük kapasiteleri havuzlar için öneriyoruz. Ürünlerimiz paslanmaz çelik ve elektrostatik toz boya ile kaplıdır. Büyük kapasiteli tüm su işlem tesislerinde kullanılabilmektedir.
 
Su Temizliğinde Ozon Kullanımı

Havuz temizliği için ozonun ilk olarak Avrupa’da 1950 yıllarında kullanılmaya başlandığı görülmektedir. Daha sonra Ozon Birliği (IO3A) 1973 yılında kurulmuş ve havuzlarda kullanılabileceğine karar vermiştir. İnsan ve çevre sağlığı açısından önemli olduğu görüldükten sonra, içme suları, atık sular ve yüzme havuzlarında diğer temizleyicilere alternatif olarak ozon kullanılmaya başlamıştır. Günümüzde dünyanın birçok ülkesindeki olimpik yüzme havuzlarının ozon dezenfeksiyon sistemleri ile temizlendiği bilinmektedir. Bizlerde bu bilgilerden yola çıkarak müşterilerimize, daha sağlıklı ve kolay kullanımlı olduğu için ozon ile dezenfeksiyon sistemlerini tavsiye ediyoruz. Havuz sistemlerinde edindiğimiz tecrübe ve uzmanlık bilgilerinden faydalanmak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Bizlerden talep edeceğiniz her türlü bilgi ve ürünü sizlere sağlamaya çalışacağız.
 
Havuzun Ozan İle Dezenfekte Etmenin Faydaları

Havuz temizliği için ozon jeneratörü ile dezenfekte sistemini kullanmaya başladığınızda, su içesindeki çeşitli bakteriler ile birlikte tüm kimyasalların temizlenmesini sağlayabilirsiniz. En doğal dezenfektan olduğu için kalıntı ve artık bırakmamaktadır. Yüzme havuzlarında, cilt kızarıklığı, göz yanması, çeşitli enfeksiyonların oluşması gibi riskleri ortadan kaldırmaktadır.
 
Havuzlarda tüm bakterileri engellediği için kişilerde mantar oluşum riskini de kaldırmış olmaktadır. Ozon ile dezenfeksiyon yapıldığında havuz suyu daha parlak ve berrak olacaktır. Havuz suyu temizliği konusunda e-havuzmarket.com sitemizdeki dezenfekte ürünlerimiz inceleyebilir ve ürünler arası karşılaştırma yapabilirsiniz. Havuz ozon jeneratörü cihazları ve dezenfeksiyon sistemlerinin, temini, kullanımı, faydaları ve maliyetleri gibi tüm bilgileri sitemizden edinebilirsiniz. Sizlere destek hizmetlerimizi ürün satışı öncesinde ve satış sonrasında da veriyoruz.

Ozon, Klor ve bunun türevlerinden 20-30 kat daha fazla dezenfeksiyon gücüne sahiptir. Ozon dezenfeksiyonu için gereken temas süresi genellikle klorinkinden 4-5 kat daha azdır. Üstelik, ozon, kansere bağlı herhangi bir THM (tri-halometan) veya kompleks klorlu bileşik oluşturmaz.
Ozon bakteri, virüs, spor, küf ve alg öldüren etkili bir dezenfektandır. Ozon, havuzları ve kaplıcaları tedavi etmek için tek başına kullanılabilir veya sürekli sirkülasyona girmeyen havuzlarda kalıntı sağlamak için sodyum bromür ile birlikte kullanılabilir.
Ozon sistemi nedir?

Ozon üç oksijen atomundan oluşan stabil olmayan bir gazdır. İki atomlu atmosferde bulunan oksijenin (O2) çok yüksek enerji taşıyan bir şeklidir. ... Ozon organizmaların hücre duvarlarını parçalayarak bilinen bütün virüs, bakteri, mantar, maya ve küf çeşitleri için yok edici etkiye sahiptir


Ozon gazı nasıl elde edilir?

Doğada; Güneşten gelen mor ötesi ışınların atmosferdeki oksijeni parçalayarak ozonmoleküllerini çevirmesi sonucu oluşur. Teknolojik olarak ise; Elektrik enerjisi yardımıyla havada bulunan oksijenin parçalanması yoluyla ya da saf oksijenden elde edilir. Ozon gazı ticari kullanımı olan doğal tek dezenfektandır.

Ozon gazı zararlı mı?

Ozon gazı, soluduğumuz havadan ya da saf oksijenden elde edilir. Kararsız yapısı nedeniyle görevini tamamladıktan sonra tekrar hammaddesi olan oksijene dönüşür. Kalıntı bırakmayan doğal bir dezenfektan oluşu ve sürekli teneffüs edilmediği taktirde insan sağlığına zararlı değildir.

Ozon nedir ne işe yarar?
Ozon, güneşin ultraviyole ışınlarının üst atmosferde oksijen ile karşılaştıklarında doğal olarak oksijenin üç atomlu oksijene dönüşmüş halidir. ... Üç oksijen atomundan meydana gelen doğal bir kimyasal bileşik olan ozon, bizi güneşin zararlı UV ışınlarından koruyan ozon tabakasını oluşturur.

Suda Ozon Nedir?

Su Dezenfeksiyonunda Ozon Kullanımı Ozon oksidasyon gücü çok yüksek ve bilinen en güçlü dezenfektandır. Yüksek oksidasyon gücü bakterilerin yok edilmesinde çok etkilidir. Ozonun suya 4 ile 10 dakika arasında uygulanması suyun dezenfekte olması için yeterlidir.

Ozon gazları nelerdir?

Bir oksijen çeşidi olan ozon (O3), 3 oksijen (O2) atomundan oluşmuş, keskin kokulu,gaz halinde kararsız bir moleküldür. Oksijen molekülleri üzerinde ışık gibi elektriksel boşalmaların olması ve güneş ışığıyla sadece karbon ve hidrojen atomlarından oluşan kimyasalların etkileşime girmesiyle oluşan zehirli bir gazdır
 
Ozon Faydaları

Bakteri zarlarını kırmada, klor ile karşılaştırıldığında% 50'den daha verimli
Klordan 3000 kat daha hızlı olan çok çeşitli bakteri ortadan kaldırır
Düşük konsantrasyonlarda güçlü dezenfektan
Yan ürün bırakmadan oksijen gazı içinde ayrışır.
Gıda ile doğrudan temas için FDA onaylı
Çoğu gıda ürününün raf ömrünü uzatır
Verimli koku, tat ve renk giderici
Kullanım noktasında kolay ve ekonomik olarak üretilir
Düşük konsantrasyonlarda insanlar tarafından kolayca tespit edilebilir, böylece yönetimi güvenlidir
Çoğu ülkede insan maruziyeti için düzenleyici çerçeve
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.