Manuel ve Elektirkli Havuz Süpürgeleri
17-04-2022
16:50
Havuz süpürgesi ve havuz robotu arasındaki farklar nedir ?
Havuzların temiz kalmasına yardımcı olmak için yerleşik filtreleme sistemleri olmasına rağmen, yapraklar ve diğer büyük çöp parçaları havuzun dibine yerleşmeye veya kenarlara takılmaya devam eder.
Havuz süpürgesi büyük kalıntıları giderir ve havuz suyunun temiz ve ferah görünmesini sağlar. Havuzu temiz tutmanın en ucuz yolu, manuel bir vakumlu havuz süpürgesi sistemi kullanmaktır. Ancak havuz başında dinlenerek geçirilen bir öğleden sonra, havuzu temizlemekle geçirilen bir öğleden sonradan çok daha çekici geliyorsa, işi sizin için halledebilecek üç otomatik vakumlama seçeneği vardır.
Her havuz temizlik malzemeleri, seçimlerinizi karşılaştırırken ve hangi temizleme yönteminin sizin için en iyi olduğunu belirlerken tartmanız gereken yararları ve dezavantajları vardır.
Robotik elektirikli havuz temizleme robotları
Robotik havuz temizleme robotları, havuzu herhangi bir insan müdahalesi olmadan temizleyen bağımsız otomatik havuz süpürme sistemleridir.
Makine uzun bir elektrik kablosuna takılır, çalıştırılır ve havuzun içinde ilerlediği yere yerleştirilir, ilerledikçe havuzun dibini, kenarlarını ve merdivenlerini temizler. Hatta bazı robotik sistemler, havuzun şeklini ezberlemelerine ve en verimli rotayı belirlemelerine olanak tanıyan teknolojiye bile sahiptir.
Robotik havuz elektrikli süpürgeleri mükemmel bir iş temizliği yapar, ancak ilk satın alma fiyatı söz konusu olduğunda en pahalı tiptir.
Bununla birlikte, uzun vadede, robotik bir vakum, emme ve basınç tarafı temizleyiciler gibi çalışması için havuzun pompa sistemine veya filtre sistemine bağlı olmayacağından size para kazandırabilir.
Emme tarafı havuz süpürgeleri
Adından da anlaşılacağı gibi, emme tarafı havuz temizleyicileri, mevcut filtreleme sisteminizin emme tarafına bağlanır. Pompadan gelen emiş, emme tarafındaki temizleyicinin havuzun etrafında rastgele hareket etmesine ve ilerledikçe havuzun zemininden ve yanlarından birikintileri süpürmesine neden olur. Emme tarafı havuz süpürgeleri ucuzdur ve genellikle mevcut sisteminizle çalışmak için herhangi bir ek parça veya donanım gerektirmez.
Ne yazık ki, mevcut havuz pompanız ve filtreleme sisteminiz yetersizse bu ucuz seçenek iyi çalışmayacaktır.
Emme tarafı pompaları zeminleri duvarlardan daha iyi temizler ve vakum tarafından emilen tüm pislikler doğrudan filtreye gideceğinden havuz filtrenizi daha sık değiştirmenizi gerektirir.
Basınç Tarafı
Emiş tarafı temizleyiciler gibi, basınç tarafı vakumları da mevcut havuz sistemlerine bağlanır. Basınç tarafı sistemleri, havuzun mevcut pompasına bağlanır, ancak bazen havuzun etrafında su basıncıyla hareket ettiğinden, etkin bir şekilde çalışması için ek bir yardımcı pompaya ihtiyaç duyar. Bir takviye pompasına duyulan ihtiyaç, sistemin maliyetini artırabilir ve montajı emme tarafı temizleyicisine göre daha zor hale getirebilir. Bu kurulumun avantajı, takviye pompasının yüzme havuzundaki suyu sirküle etmeye yardımcı olmasıdır. Bu elektrikli süpürgeler, özellikle büyük yapraklar ve moloz parçaları sorun olduğunda, ancak havuz kenarlarında iyi sonuç vermediğinde, havuzun dibini temizlemek için mükemmel bir iş çıkarır. Basınç tarafındaki elektrikli süpürgeler, havuzun filtresine fazladan yük bindirmelerini önlemek için kendi çöp torbalarına sahiptir, ancak genellikle daha küçük döküntü parçalarını kaçırır.
Manuel havuz süpürgeleri
Manuel havuz elektrikli süpürgeleri, otomatik temizleme çözümlerinden daha az kullanışlıdır, ancak aynı zamanda çok daha ucuzdur. Manuel bir sistemde, havuzun filtresinin emme tarafına büyük bir direk ve bir vakum başlığı takılır. Ardından, vakum başlığını havuz temizlenene kadar hareket ettirmek için direği kullanın ve işlemi gerektiği kadar tekrarlayın. Tipik olarak bu, havuzu haftada bir kez süpürmek anlamına gelir. Elle süpürürken, havuzun etrafında kolayca hareket edebilmeniz için yeterince küçük bir vakum başlığı seçmeniz önemlidir. Daha büyük başlıklar havuzu daha hızlı temizler ancak daha fazla emiş oluşturur ve hareket ettirilmesi zor olabilir. Kafa hareketini kolaylaştırmak için üzerinde tekerlekleri olan manuel bir vakum başlığı seçin.
Manuel vakumlu havuz süpürgeleri her ikisinin de artıları ve eksileri olan metal veya plastik direklere bağlanır. Plastik direkler kimyasallara ve korozyona daha iyi direnç gösterir ancak kullanım sırasında çatlayabilir veya kırılabilir. Metal direkler daha güçlüdür ancak bir tuz klor sisteminde kullanıldığında paslanma ve çukurlaşma olasılığı daha yüksektir. Robotik sistemler gibi, manuel vakumun parçaları kullanımlar arasında havuzun dışında saklanmalıdır.
Normal havuz süpürgesinin bir çok olumsuz yanı bulunmaktadır kısaca bahsetmek gerekir ise havuz süpügesininde vakum ile yapılan temizlikte havuz kum filtresine gitmektedir ve bunun sonucunda ters yıkamas süresi armaktadır kayıp olan su ve kayıp olan havuz kimyasallarının yanı sıra eger kum filtresi sağlıklı çalışmıyor ise havuz süpürge yapar iken pislikleri tekrar havuza basacaktır havuz rengi bulanacak ve işler hicde kolay olmayacaktır. :-)