Havuz Pompası
18-01-2020
11:40
Havuz Pompası Nasıl Çalışır?
Havuz Pompaları her havuz filtrasyon sisteminin kalbidir.
Havuz pompaları teknik olarak santrifüj pompalar olarak bilinir. Merkezkaç kuvvetinin prensipleri üzerinde çalışırlar - merkez kuvvetinden uzaklaşan su. Havuz pompaları su sirkülasyonu için giriş ve çıkışa sahiptir.
Pompası motor şaftı, kıvrımı döndüren pervaneye güç sağlar. Bu yüksek bir su hızı oluşturur. Su pervanenin dış kenarına doğru ilerledikçe, negatif basınç veya vakum alanı oluşur. Vakum için hava sistemden dışarı atılmalıdır. Kıvrım, enerji yarattıkça hızı değiştirir. Bu işlem suyun filtrasyon sistemi tesisatından akmasına neden olur.
Pompa tam kapasitede çalışmıyorsa ne olur? O-ringleri ve mekanik pompa contasını kontrol etmenizi öneririz . Bu parçalar zamanla parçalanabilir ve havanın sızmasına ve vakum miktarının düşmesine neden olabilir.
Havuz pompası elektrik motoru yıllarca aşınma ve yıpranma sonrasında da kötüleşebilir. Neyse ki, bir motorun değiştirilmesi yeni bir havuz pompası satın almaktan çok daha uygun fiyatlı .
Havuz pompaları bir elektrik motorunun ve bir hidrolik "ıslak ucun” bir kombinasyonudur. Su dönen pompa fanı yardımı ile elektrik enerjisi mekanik harekete dönüştürülür. "Islak uç", yani hidrolik uç, filtrasyon sistemine çıkmadan önce suyun pompaya girdiği yerdir.
Havuz pompası sorunları
Havuz Pompası rulmanların'dan Gürültü veya Sesler bir yüksek sesle çığlıklar atarak çalışıyor.
Havuz pompası aşırı sesli çalışması gürültüsü havuz sahipleri ve çevredeki komşular için sinir bozucu olabilir.
Havuz pompalarının gürültülü çalışması Bu birkaç farklı konu ile ilişkilendirilebilir.
İlk önce emme hatlarınızı kontrol edin emişi iyi yapamayan bir pompa havalı ve gürültülü çalışır.
Emiş hattı vanası Çok fazla kapalıysa, pompa su almak ve gürültülü mücadele edecektir. Ardından, denge deponuz var ise çekvalf temizlenmesi gereklidir havuz suyu skemmeri kontrol edin. Tıkanmışlar sa, birikintileri giderin ve yeniden monte edin.
Havuz pompanız bir gıcırdama sesine neden oluyorsa, bunun nedeni aşınmış yataklar olabilir. Rulmanları değiştirebilirsiniz, ancak birçok havuz sahibi eski motoru yenisiyle değiştirmeyi tercih eder .
Havuz pompası trifaze 3 faz 380 volt ile çalışıyor ise R/S/T faz uçları değişmiş olabilir faz uçları değişmesi sonucunda pompa sesli çalış maktadır bunu anlamın yolu ise pompa soğutucu pervane dönüş yönü saat yönünde olmalıdır saat dönüş yönünün tersinde çalışıyor ise çözümü rst 2 faz ucunu yer değiştirin havuz pompası normal çalışmasına devam edecektir.
Havuz Pompası Altan Su sızıntısı
Çoğu durumda, bir havuz pompasının altında bir sızıntı, basınç tarafı sızıntısından kaynaklanır.
Pompa contası, mekanik salmastra conta olarak da bilinir. Bu seramik ve grafit cihaz, suyun motor şaftındaki bir santrifüj pompadan dışarı sızmasını önler.
Pompa contasının asla yağlan maması veya kuru çalıştırılmaması gerektiğini hatırlamak önemlidir.
Pompa contaları ve süzgeç kapağı O-ringler havuz pompaları için en popüler yedek parçalardan bazılarıdır mekanik salmastra çatladığında salmastra orlinglerin'de deformasyon olduğunda havuz pompası monoblog gövde altından su gelmektedir kısa zamanda onarılmaz ise motor elektrik sargı gövdesine su alacaktır ve havuz motoru sargıları zarar görüp pompa çalışmayacaktır.
Havuz Pompası Sepeti Su Doldurmuyor
Havuz pompalarının su emmesinin bir çok farklı sebebi vardır
1-) Havuz pompasını gelen tüm gücü kesin
2-) Pompa emiş hattı vanasını kapatın
3-) Pompa sepet kapağını çıkarın emiş vanasını 4/1 oranında açın amacımız pompa ön filtre sepetine su gelip gelmediğini öğrenmek eger emiş vanası açıldığında su geliyor ise diğer sorunlara bakacağız,su gelmediği veya çok az bir su geldigi durumlarda emiş hattında bulunan çekvalfi kontrol etmelisiniz büyük bir ihtimal ile çekvalften kaynaklı bir sorun ise temizledikten sonra sistem normal rejiminde çalışmaya devam edecektir sorun devam etmesi durumunda aşağıdaki çözüm yolları ile dem edin
4-) Pompa sepet kapağını çıkarın ve pompa sepetindeki kalıntıları temizleyin , ardından bahçe hortumu kullanarak sepeti suyla doldurun kapağı sıkı bir şekilde kapatın.emiş ve basma hattı vanalarınızı açın pompa çalıştığında su sirkülasyonu zayıf yapıyor veya yapmıyor ise pompa fanı çarkı ile ilgili problem olabilir çözüm pompa fanı çarkı temizleyin çark kırık ise yenisi ile degiştirin unutmaması gereken pompa çarkı temizlenmesi ve çark fan değişimi için profesyonel destek olmanızı önerilmektedir.
Havuz Pompası Hava Emiyor neden?
Düzgün çalışması için havuz pompaları hava geçirmez olmalıdır.
Bir sızıntı varsa, havuz pompası hava emecek ve sorunlu hale gelecektir. Kontrol etmek isteyeceğiniz ilk şey pompa kapağı.
Düzgün takılmazsa, pompa hava emecek ve pompa tam olarak verimli çalışmayacaktır. Bu sorunun çözümü, tüm emme bağlantı borularını kontrol edin herhangi birindeki vana rekorları çek valf gövdesi, pompanın emme tarafındaki rekorlar gevşek ise sıkılmalı Çatlak, sızıntı, gevşek veya eski bağlantı parçalarına bakın ve gerekirse değiştirin veya onarın.
Havuz Pompası Motoru Çalışmıyor veya Çalışırken Kapatılıyor
Pompanız çalışmıyorsa, birkaç şeyi kontrol etmek istersiniz. İlk olarak, pompanın güç alıp almadığını kontrol edin ve pompanın açık olduğundan emin olmak için zamanlayıcıyı zaman saati kontrol edin .
Havuz pompalarının 380 volt elektrik ile çalışıyor ise termik açmış olabilir termik şalterleri kontrol edin.
Pompa 380 volt açılışta vın lama sesi geliyor çalışmıyor 2 faza kalmış olabilir çözüm rst fazlarını kontrol et .
Pompa 220 volt vınlama sesi geliyor pompa kalkış yapmıyor kondansatörün değişmesi gereke bilir uzmandan yardım almalısınız.
220 Volt Havuz sirkülasyon pompası çalışıyor bir süre sonra duruyor sonra tekrar çalışıyor neden olabilir?
220 Volt ile çalışan havuz sirkülasyon pompalarında elektrik motor sargısında termik bulunmaktadır aşırı ısınmada termik açar ve bobin sargılarının yanmasını önlemek için elektrik motorunu korumaya alır bobin sargılar soğuduktan sonra tekrar pompa çalışmaya başlar,
Çözüm
1-) Havuz pompası arka soğutucu pervane ve kapağı yerin demi soğutucu kapağı ve pervanesinde sorun var ise yenisi ile değiştirin.
2-) Pompa emiş hattında sorun varmı pompa rahat emiş yapabiliyor mu ön filtre sepetini temizleyin emiş valf ve çek valf lerini kontrol edin sorun var ise temizleyin
3-)Havuz filtresini ters yıkama durulama yapın filtre kumlarında taşlaşma var ise kuvars kumu değiştirin.
4-) 220 Volt Havuz pompaları gelen elektrik enerjisini kontrol edin voltaj düşük ise regülatör kullana bilirsiniz.
5-) makine dairesi yeterli havalandırma sistemi yok ise yeterli hava sirkülasyonunu sağlayın.
6-) pompa rulmanlarını kontrol edin sıkışma var ise rulman balyalarını değiştirin.
Sorun devam ederse, havuz motorunu veya havuz pompasını değiştirmeniz gereke bilir .
Havuz Pompasının Akış Hızı Düşük
Pompanın akış hızı düştüyse, pompanın veya filtrenin akışını engelleyen hiçbir şey olmadığından emin olmak istersiniz .
Önce kum filtre göstergenizi kontrol edin. Üretici tarafından genel çalışma basıncı 1,0 ile 1,5 atü arasında olmalıdır.
Havuz Pompalarının Farklı Çeşitleri Nelerdir?
Kimyasalların havuzunuzda eşit bir şekilde dolaşmasına izin veren su akışını yaratır ve suyunuzu etkili bir şekilde dezenfekte etmede etkilidir ve atıkları sirkülasyon sisteminden ve havuzunuzdan uzaklaştırır.
Çok sayıda model ve mevcut pompa markasının yanı sıra, seçim yapabileceğiniz üç tip vardır: tek hızlı, iki hızlı ve değişken hızlı pompalar. Bazı önemli farklılıklara bir göz atalım.
Tek Hızlı Havuz Pompaları
Tek hızlı havuz pompaları sabit debili olup marka ve gücüne bağlı olarak m3 hacmine göre sabit su sirkülasyonu sağlar.
Tek hızlı havuz pompaları ile ilgili şey, başlangıç fiyatı çok caziptir, çünkü oldukça ucuzdular.
İki Hızlı Havuz Pompaları
İki hızlı pompalar, yüksek ve düşük olmak üzere iki sabit hız ve deişken debi oranlarında çalışır ve iki hız arasında ayarlama yapmak için otomasyon sistemi gibi ayrı bir cihaz gerektirir. İki hız arasında ayar yapabileceğiniz için, düşük hızda çalışırken enerji kullanımınız düşecektir. Tek hızlı pompanızı iki hızlı bir pompaya değiştirmek, havuzunuzun enerji faturasında% 80'e varan tasarruf sağlayabilir.
Değişken Hızlı Pompalar
Tek hızlı pompanızı ENERJİ YILDIZLI, DEĞİŞKEN HIZLI HAVUZ POMPASINA (VSP) yükseltirseniz, enerji tasarruflarınız çarpıcı olacaktır - her mevsim% 90'a kadar!
Değişken hızlı pompalar daha karmaşık havuz uygulamalarını da kullanıla bilir ve yaptıkları görev için hızlarını otomatik olarak ayarladıkları için "akıllı" kabul edilir.
Değişken hızlı havuz pompalarının diğer avantajları:
Değişken Hızlı Pompalar inanılmaz derecede sessizdir
Değişken Hızlı Pompalar, tesisat ve ekipmanın ömrünü uzatır (düşük akışlarda daha az stres)
Değişken Hızlı Pompalar gelişmiş filtreleme sunar (daha düşük hızlarda daha uzun çalışma süreleri)
Değişken Hızlı Pompalar kimyasalları daha iyi dağıtır ve gerekli kimyasal miktarını azaltır.
Yüzme havuzunuzun sirkülasyon sisteminin pompalanmasını sağlamak yüzme havuzunuzun sağlığı ve güvenliği için hayati öneme sahiptir ve sahip olduğunuz seçenekleri bilmek önemlidir, ancak ön yatırımı size uzun vadede tasarruf sağlayan enerji tasarrufu sağlayacağını unutmayın.
Gemaş Havuz pompası fiyat ve modellerine burada linkten ulaşa bilirsiniz.