Havuz pompaları
22-06-2019
11:55
Havuz sirkülasyon pompaları
Havuz sirkülasyon pompaları, sadece yüzme havuzları için değil, süs havuzları ve diğer her tür havuz için elzem ihtiyaçların başında yer alır. Durağan su çok ağır kimyasallar ihtiva etmemesi halinde bakteriyel etkinlik üretir ki, ağır kimyasalların var olması durumunda zaten bu havuzlarda yüzülebilmesi mümkün olmayacaktır. Ayrıca suyun içerisinde bulunan partiküllerin süzülmesi de gereklidir. Firmamız, online satışları sürdürmekte olduğumuz www.e-havzumarket.com ve fiziksel mağazamızda, her ihtiyaca uygun Havuz sirkülasyon pompaları satışı gerçekleştirmektedir. Kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlere hemen şimdi ulaşabilir, havuzlarınızın standartlarını en üst seviyeye taşıyabilirsiniz.
Havuz sirkülasyon pompaları çalışma prensibi
Havuz sirkülasyon pompalarının temel çalışma prensibi havuz suyunu temizlemek için filtrelemektir. Temiz bir su havuzu hem estetik olarak hem sağlık açısından mükemmel yapmaktadır. Bu nedenle, havuz pompası her havuz teknolojisi ünitesinin kalbi niteliğindedir. Filtrasyon, bir döngüde havuz suyunun sirkülasyonu sırasında gerçekleştirilir. Su, pompadan zemin drenajları, taşma kanalları veya süzgeçler vasıtasıyla emilir, filtre ünitesinde (kum filtresi) temizlenir ve nihayet havuza temiz su olarak geri pompalanır. Sağlam bir pervane, pompa gövdesi içinde yüksek hızda döner ve havuz suyunun kalıcı olarak emilmesini sağlar.
Havuz sirkülasyon pompaları özellikleri
Sirkülasyon pompaları genelde monoblok formda üretilmiştir. Motor şaftı, pompa şaftıdır ve şaft kaplini yoktur. Plastik çark ve çark göbeği metal motor şaftını kaplar. Özel çark yapısı ile birlikte mekanik salmastra, pompa gövdesinin su taşıyan kısmını motor milinden ayırır ve böylece havuz suyu ile teması tamamen önlenmiş olur. Su taşıyan kısım bu nedenle hareketli kısımlardan güvenli ve sürekli bir şekilde ayrılmıştır. Çark, verimli bir elektrik motoru ile tahrik edilerek çalıştırılmaktadır.
Pompalardaki motorlar genellikle IP X5 koruma sınıfına sahip tek fazlı ünitelerdir ve normal kamu şebekesinde (220 - 230 V) çalıştırılabilir. Bağlantı için hazır kablolar (kablo ve fiş ile) ve dahili olarak monte edilmiş termal koruma şalterleri tarafından motorun aşırı ısınmasından korunmaktadır. Sargı koruma kontağı tamamen otomatik olarak çalışır, yani motor soğuduktan hemen sonra otomatik olarak tekrar açılır.
Süzgeç haznesi pompayı kaba kirlenmelerden korur. Bazı pompalarda ayrıca saç ve lifler için ek bir süzgeç sepeti daha bulunmaktadır. Her iki durumda da, havuz pompasının işlevini tehlikeye atmamak için her süzgeç haznesinin düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Süzgeç haznesinin ne kadar sık temizlik gerektirdiği havuz kullanım yoğunluğuna ve havuzu çevreleyen alanın temizliğine ne kadar etkisi olduğuna bağlıdır. Örneğin kum, yapraklar, böcekler vb. faktörler bunda etkili olmaktadır. Bu sebeple, haftalık görsel bir kontrol ve temizlik yapılması önerilmektedir.
En iyi havuz pompası markaları nedir ?
Türkiyede bulunan havuz pompası marka ve modelleri çok fazladır her gecen gün bu marka ve modeller gelişen üretim teknikleri ile degişim göstermektedir kısaca özetlemek gerekir ise ithal ve yerli olmak olmak üzere degerlendire biliriz havuz pompaları ithal olanlarda pazar lideri olarak fluıdra asral havuz pompaları havuz pazarı lideri konumundadır yerli pompalarda ise gemaş ve atlas havuz pompaları fiyatları çok ekonomik olmak ile birlikte olduca kaliteli havuz pompalarıdır.
Havuz sirkülasyon pompaları çeşitleri
Özel yüzme havuzları için iki tip havuz sirkülasyon pompası mevcuttur: kendinden emişli olmayan pompalar ve kendinden emişli pompalar. Aradaki fark, kendinden emişli pompaların su seviyesinin üstüne ve altına monte edilebilmesidir. Bununla birlikte, tüm ünite açısından, pompanın ve filtre ünitesinin su seviyesinin altına monte edilmesi daha faydalıdır, yani mesafe ne kadar kısaysa, işlem o kadar verimli olmaktadır.
Kendinden emişli filtre pompaları, kendinden emişli olmayan pompaların aksine havayı tutabilmektedir çünkü başlangıçta suyla doldurulduktan sonra (filtre yuvasındaki kapaktan) emme hattını bağımsız olarak havalandırırlar. Bu filtre pompaları, su seviyesinin üzerinde sorunsuz olarak kullanılabilmektedir. Elle kullanılan zemin temizleyicilerin kullanımı, pompanın havayı taşıyabildiğinden kendinden emişli pompalarla da daha kolaydır. Kendinden emişli olmayan pompalar ise havayı tutamamaktadır. Havuz suyunun pompaya bağımsız bir şekilde akabilmesi için su seviyesinin altına kurulmaları gerekmektedir. Akış hızı kesilse bile kendinden emişli olmayan bu pompalar çalışmaya devam edecektir.
Havuz pompaları secimi nasıl yapılır ?
Havuz pompası seçiminde dikkat edilmesi gereken hususların başında havuz filtre kapasitesine göre pompa seçimi yapılmalıdır.
Havuz kum filtresine uyumlu bir havuz pompası takılması önerilmektedir.
Örnek: Havuzda 900 mm filtre var ise 32m3/h saat filtrasyon olan bir filtre 32 m3 saat üstü pompa tıkılması durumunda filtreden geçen su geçişi filtrasyon kapasitesinden hızlı olduğundan dolayı filtreden istenilen verim alması düşecektir 32m3 saat alon filtreye 32 m2 saat pompa takılması önerilmektedir.
Havuz sirkülasyon pompaları ve diğer havuz malzemeleri ihtiyaçlarınız için hemen sitemizi ziyaret edin. Sizin için havuz yapımı hizmeti de vermekte olan firmamızın teknik destek hizmetlerinden de istediğiniz zaman faydalanabilirsiniz. Firmamız, yılın her döneminde en nitelikli hizmetleri ile hizmetinizdedir.
Havuz pompası kullanım ve çalıştırılmasında dikkat edilmesi gereken hususlar.