Havuz Isıtma Sistemleri
01-10-2021
15:23
Havuzumu sıcak Tutmak istiyorum
Havuzunuzu kış mevsimin dede aktif yaz mevsiminde kullandığınız gibi kullanmak ve ailenizle soğuk kış günlerinde de havuz keyfini yaşamak havuzda aileniz, çocuklarınız veya kendiniz kısacası yüzücünün üşüyeceği ve hasta olmayacak derecesi yüksek sıcak bir suya ihtiyacınız var.
Havuzunuzu yaz sezonunda kullandığınız suyun sıcaklık derecesine ulaştıra bileceğiniz birkaç yöntemi var.
Havuz suyu ısıtma sistemleri arasında solar ısıtıcılar elektrikli rezistans ısıtıcılar havuz ısıtma eşanjörü havuz suyu ısı pompaları gibi seçenekleriniz var.
Bunlarda maliyet ve kolay kurulum sıralarına göre tercih edeceğiniz olanaklar arasındadır.
Havuz ısıtma sistemini seçerken kesinlikle bir uzmana danışmalısınız ısıtma yöntemini seçerken havuzunuzun büyüklüğü bulunduğunuz bölgenin iklim şartları havuz yapınızın durumu vb gibi durumların havuz suyunuzu ısıtmanızda çok büyük etkisi vardır.
Kurulumunu, maliyetini ve diğer tüm hesaplamalardan sonra uygulamak istediğiniz havuz ısıtma sistemini kararlaştırıp uzman ve profesyonel ekibe sahip bir firmayla anlaşmasını ve sözleşmesini sağlayıp havuzunuza uygulaya bilirsiniz.
Isı pompaları, havuz sıcaklıklarını 0 ila 90 derece arasında istediğiniz sabit tutar. Güneş enerjisiyle ısıtma söz konusu değilse, ancak günün çoğunda ısıtmalı bir havuz istiyorsanız, bir ısı pompası kullanın. Isı pompaların ilk kurulumu maliyetli fakat en çok tercih edilen havuz ısıtma yöntemlerinden dir. Güvenilir ve kurulumu kolay çok hızlı bir şekilde yıl boyu verimini elde ede bileceğiniz havuz ısıtma sistem yöntemlerinden biridir.
Havuz ısı pompası nasıl çalışır
Havuz ısı pompası havuzdan soğuk su çeker.
Ünite (bir sıvı soğutucu) ve elektrikle çalışan bir kompresör içerir.
ısı pompası 200°F'den (90°C) yüksek bir sıcaklığa ulaşana kadar çalışır.
pompanın ünitesi yüksek basınç bölgesinden, bir genleşme valfi vasıtasıyla ve ünite üzerindeki basıncın serbest bırakıldığı düşük basınç tarafına geçer.
serbest sıcak bir gaza dönüşür.
Gaz, bir dizi evaporatör bobininden akar.
Evaporatör bobinlerinde dolaşırken gaz hızla soğur.
Bu soğutma işlemi sırasında gaz, ısısını ısı pompası aracılığıyla dolaşan suya aktarır; soğutucu ve su asla doğrudan temas etmez.
Havuz ısı pompasının fanı, bobinlerin üzerinden akan ve gazı önceden ısıtan sıcak havayı çeker; ortam sıcaklığı ne kadar sıcak olursa, evaporatör o kadar fazla ısı emer.
serbest sıcaklık sıvıya döner.
Ilık su havuza akar ve onu ısıtır.
Isı pompası havuzdan daha fazla soğuk su çeker.
Süreç bu şekilde baştan başlar ve devam eder.
Üniteye güç sağlamak için kullanılan elektriğin yanı sıra, bir ısı pompası çok az enerji kullanır, bu da onu havuzunuzu ısıtmak için verimli ve uygun maliyetli bir yöntem haline getirir
Rezistanslı havuz ısıtıcıları havuz suyunuzu 0 ila 50 derece arasında tuta bileceğiniz bir havuz ısıtma sistemlerinden biridir. Elektrikli rezistansla havuzunuzu ısıtmak istediğinizde havuz su hacmine ve yaşadığınız bölgedeki iklimi göz önünde bulundurarak ve bir uzman tarafından havuzunuza uygun güce (kw) sahip bir rezistans seçmelisiniz. Şunu da bilmelisiniz ki rezistanslı havuz ısıtıcıları kurulum maliyetleri diğer ısıtma yöntemlerine göre çok düşük ama tüketim maliyetleri yüksek bir havuz ısıtma yöntemlerinden dir.
Eşanjörlü havuz suyu ısıtma
Havuz suyu ısı eşanjörlü kullanmak istediğiniz sistemle sıcak suyu eşanjörden döndürerek havuzdaki suyunuzu ısıta bilirsiniz. Eşanjörler plaka halinde birbirine bağlanarak içinden geçen suyu ısıtıp havuza geri gönderir eşanjör plaka aralarında dört adet uç vardır bunlardan ikisi giriş ve diğer ikisi ise çıkıştır. Bir giriş ve bir çıkış havuz makine dairenizdeki basma hattı üzerinden baypasla döndürülür diğer kalan iki uç ise ısıtma sistemi olarak kullandığınız sistemden baypas yapılarak gönderilir. Bu durum sayesinde havuz suyunuz eşanjörden geçtikçe ısıtılıp havuza tekrar döner. Eşanjör ile havuz suyunuzu ısıtma maliyeti düşük fakat ısıtma süresi uzun bir havuz ısıtma sistemidir.
Güneş enerjisiyle ısıtma
Güneş enerjisiyle havuzunuzu ısıtmaya karar verdiyseniz bunun için yapmanız ve ihtiyacınız olan malzeme ve ekipmanlar böyle sırayla güneş panellerine ve havuz makine dairenizdeki havuz tesisat hattına bağlaya bileceğiniz bileceğiniz bir sirkülasyon pompasına veya mevcut havuz filtreleme pompanızı da kullanarak da bu işlemi yapa bilirsiniz güneş enerjisiyle havuzunuzu ısıtmanın maliyeti ilk kurulumu yüksek sonrasındaki maliyetleri düşük bir havuz ısıtma yöntemlerinden dir.
Bu havuz suyunuzu ısıtma yöntemlerinden hangisini seçerseniz seçin kesinlikle bir uzmana danışmadan ve profesyonel bir ekiple çalışarak kurulumunu gerçekleştirin. Sonuç itibariyle bir havuzcu sürekli olarak yaptığı bir işlem ve sizin havuzunuzu en sağlıklı ve kolay kurulumu ve maliyeti en düşük olan sistemde sizi yönlendirmede yardımcı olacaktır.